Updates

5 JANUARI 2016

Onze laureaten in beeld gebracht door Unizo De Makers

 

 

 

 

19 OKTOBER 2015

De vier laureaten zijn bekend

Vandaag maakten we de laureaten van de Additive Design Challenge bekend. De jury koos vier laureaten: Absorblight, Alice, Bookbox en Turbulent. De laureaten tonen hoe 3D printing voorbij de hype relevant kan zijn voor mens en planeet en dat de technologie meer in zijn mars heeft dan gadgets.

Lees het verslag op de Plan C-blog >

 

16 OKTOBER 2015

Finalist in de kijker: Turbulent

Maak kennis met deze finalist van de Additive Design Challenge: Turbulent, de micro-waterkrachtcentrale die energie haalt uit draaikolken.

Lees het verslag op de Plan C-blog >

 

16 OKTOBER 2015

Finalist in de kijker: Herbie

Maak kennis met deze finalist van de Additive Design Challenge: Herbie, het Nespresso-systeem om thuis kruiden te kweken.

Lees het verslag op de Plan C-blog >

 

9 OKTOBER 2015

Finalist in de kijker: Monicker Watch

Maak kennis met deze finalist van de Additive Design Challenge: Monicker Watch, het 3D geprinte eco-design horloge.

Lees het verslag op de Plan C-blog >

 

9 OKTOBER 2015

Finalist in de kijker: Bookbox

Maak kennis met deze finalist van de Additive Design Challenge: Bookbox, audioboeken met 3D geprinte plaatjes op maat van blinde of slechtziende kinderen.

Lees het verslag op de Plan C-blog >

 

15 SEPTEMBER 2015

Finalist in de kijker: Absorblight

Op 19 oktober maken we de winnaars van de Additive Design Challenge bekend op de vakbeurs 3DP Europe. In de aanloop zetten we telkens één van de zeven finalisten in de kijker. We stellen je graag voor: Absorblight, van Bruno Vereecke.

Lees het verslag op de Plan C-blog >

 

15 SEPTEMBER 2015

Finalist in de kijker: Alice

Op 19 oktober maken we de winnaars van de Additive Design Challenge bekend op de vakbeurs 3DP Europe. In de aanloop zetten we telkens één van de zeven finalisten in de kijker. We stellen je graag voor: Alice, de modulaire high fashion schoen, van Kristel Peters.

Lees het verslag op de Plan C-blog >

 

30 APRIL 2015

Tweede deadline event

Tegen het tweede deadline event scherpen de resterende 23 deelnemers hun idee verder aan: ze maken een visuele voorstelling, een eerste aanzet van businessmodel en een eerste ontwerp van een fysiek prototype en pitchen hun resultaten. In de Fablab van Technopolis biedt Autodesk een introductie in 3D-modeling software, en kunnen de Challengers samen aan de slag met de machines.Full album link: klik hier.

 

1 APRIL 2015

Ready, fire, aim. Neil Gershenfeld bezoekt Additive Design Challenge

Begin april houden we het eerste deadline event van de Additive Design Challenge. De deelnemers kunnen voor de eerste keer hun ideeën toetsen bij elkaar en de coaches. We hebben ook Neil Gershenfeld, professor aan het MIT en bezieler van het wereldwijde Fablabs-netwerk gestrikt voor een vraag- en antwoordsessie met de deelnemers.
Lees het verslag op de Plan C-blog >

Full album link: klik hier.

 

10 MAART 2015

Additive Design Challenge: we have lift-off

De inschrijvingen voor de Additive Design Challenge – de wedstrijd waarmee we op zoek gaan naar het duurzame potentieel van 3D-printen – zijn afgesloten. We klokken af op een kleine 60 deelnemers. Creatieve bedrijven, freelance designers, studenten… doen mee. We starten nu met hen een coaching-traject om hun goede ideeën tot volwaardige producten/diensten te ontwikkelen.
Lees verder op de Plan C-blog >

 

6 MAART 2015

Webinar 1: The Additive Toolbox

Tijdens dit webinar lichten we de Challenge en de Additive Toolbox toe en geven we deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen.

Process guidance by:
Plan C vzw | Stationsstraat 110 | 2800 Mechelen | 015 711 658 | jan@plan-c.eu | www.plan-c.eu
algemene voorwaarden | privacyverklaring